Over mij

In 2007 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel om als zzp’er lesmaterialen te kunnen schrijven. Ik deed dat naast mijn baan als webredacteur bij een educatieve uitgeverij en mijn studie Onderwijskunde. In 2014 besloot ik volledig voor mezelf te beginnen. Ik ontwikkel e-learningmodules in Articulate Storyline, waarbij ik zowel concept als realisatie voor mijn rekening neem.

De eerste jaren ontwikkelde ik, naast andere (digitale) leermiddelen zoals digbordlessen, alleen het didactisch concept en storyboard voor mijn e-learningmodules. De vormgeving en bouw besteedde ik uit. De laatste jaren bouw ik zelf modules met Articulate Storyline. Uiteraard nog steeds op basis van een solide didactisch ontwerp, en in nauwe samenwerking met jou als inhoudsdeskundige.

Bekijk mijn werkwijze.

Ik ga graag samenwerking aan voor langere tijd (maar ook voor een kort traject ben je natuurlijk welkom). Zo ben ik sinds 2018 als onderwijskundige betrokken bij WLP, maak ik sinds 2014 digibordlessen en draaiboeken voor Zwijsen en ben ik sinds januari 2023 als e-learningdeveloper bezig voor ASML. Bij mijn vertrek zorg ik altijd voor een goede overdracht naar de juiste personen binnen jouw organisatie, zodat de kennis niet met mij vertrekt.

Heb jij nog een papieren agenda?

Jazeker. Je zult mij bij elke afspraak een papieren agenda zien trekken. Is dat niet een beetje ouderwets voor iemand die e-learning ontwikkelt? Nee hoor. Ik vind een papieren agenda gewoon prettiger werken.

Om dezelfde reden maak ik mijn aantekeningen met pen en papier. Leuke bijkomstigheid: de kans dat ik dan automatisch onthoud wat we besproken hebben is dan groter, zelfs al zou ik na afloop mijn aantekeningen weggooien.

Maar ik heb heb geen printer. Ja, vanwege het milieu, maar ook omdat je in digitale documenten sneller kunt zoeken, en je bureau niet bedolven raakt onder papier. Kortom: ik kies niet automatisch voor digitaal of papier. Ik kies wat (voor mij) in elke situatie het beste werkt.

Dat zie je ook terug in mijn ontwikkelwerk: als een bijeenkomst of papieren lesmateriaal geschikter is dan e-learning dan zal ik je dat adviseren. Ik ga nooit zomaar blind aan de slag met ontwikkelen zonder eerst kritische vragen te stellen.

Hoe kan ik je helpen?

Een aantrekkelijke e-learningmodule laten ontwikkelen waar je deelnemers ècht iets aan hebben? Of een quickscan laten uitvoeren op je bestaande modules?