Over mij

IMG_20170518_131848 klein bijgesneden
Met een Augmented Reality bril op de ITEC 2017.

Zelf heb ik leren altijd leuk gevonden en dat heb ik dan ook in allerlei vormen gedaan: klassikaal, online, in groepen en individueel. En nog steeds leer ik dagelijks grote en kleine dingen bij!

‘Ontwikkeling’ is altijd de rode draad geweest in mijn studieloopbaan. In mijn opleiding Onderwijskunde richtte ik me naast het leren bij kinderen op de (professionele) ontwikkeling van volwassenen. Voor die tijd had ik al een paar jaar met doofblinde kinderen gewerkt, na het afronden van mijn opleiding Pedagogiek. Maar mijn studieloopbaan begon ooit in Wageningen, waar ik een propedeuse Biologie afrondde: de studie van het leven zelf, dat altijd in ontwikkeling is.

Tijdens mijn studie Onderwijskunde (UU, OU) ontwikkelde ik materialen voor de LOI, naast mijn deeltijdbaan bij uitgeverij Zwijsen, en een jaar na mijn afstuderen besloot ik helemaal voor mezelf te beginnen. Sindsdien werk ik vanuit mijn kantoor aan huis, in Breda.

“Heb jij nog een papieren agenda?”

Jazeker. Je zult mij bij elke afspraak een papieren agenda zien trekken. Is dat niet een beetje ouderwets voor iemand die e-learning ontwikkelt? Nee hoor. Ik vind een papieren agenda gewoon prettiger werken. Om dezelfde reden maak ik mijn aantekeningen met pen en papier (leuke bijkomstigheid: de kans dat ik dan automatisch onthoud wat er besproken is, is dan groter, zelfs al zou ik na afloop mijn aantekeningen gewoon weggooien). Maar ik heb heb geen printer. Ja, vanwege het milieu, maar ook omdat je in digitale documenten sneller kunt zoeken, en je bureau niet bedolven raakt onder papier. Kortom: ik kies niet automatisch voor digitaal of papier, maar op basis van wat (voor mij) het beste werkt.

Dat zie je ook terug in mijn ontwikkelwerk: als een bijeenkomst of papieren lesmateriaal geschikter is dan e-learning, voor je doelgroep of om specifieke kennis en vaardigheden over te brengen, dan zal ik je dat adviseren. Ik ga nooit zomaar blind aan de slag met het ontwikkelen van e-learning zonder eerst kritische vragen te stellen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.