Over

Ik ben Susanne Oosterveen en ik ben onderwijskundige (MSc). In 2007 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel om als zzp’er lesmaterialen te kunnen schrijven, naast mijn deeltijdbaan als webredacteur bij een educatieve uitgeverij en mijn deeltijdstudie Onderwijskunde. Ik studeerde af in 2013 en besloot in juni 2014 om volledig voor mezelf te beginnen. Ik ontwikkel met name e-learningmodules in Articulate Storyline.

IMG_20170518_131848 klein bijgesneden
Met een Augmented Reality bril op de ITEC 2017.

Zelf heb ik leren altijd leuk gevonden en dat heb ik dan ook in allerlei vormen gedaan: klassikaal, online, in groepen en individueel. En nog steeds leer ik dagelijks grote en kleine dingen bij!Tijdens mijn studie Onderwijskunde (UU, OU) ontwikkelde ik materialen voor de LOI, naast mijn deeltijdbaan bij educatieve uitgeverij Zwijsen. In 2014 besloot ik helemaal voor mezelf te beginnen. Sindsdien werk ik vanuit mijn kantoor aan huis, in Breda. De eerste jaren ontwikkelde ik, naast andere (digitale) leermiddelen zoals digbordlessen, alleen de didactisch ontwerpen en storyboards voor e-learningmodules. De bouw was daarbij uitbesteed. De laatste jaren bouw ik ook steeds vaker zelf modules met Articulate Storyline. Uiteraard nog steeds op basis van een solide didactisch ontwerp, en in nauwe samenwerking met inhoudsdeskundigen.

‘Heb jij nog een papieren agenda?’

Jazeker. Je zult mij bij elke afspraak een papieren agenda zien trekken. Is dat niet een beetje ouderwets voor iemand die e-learning ontwikkelt? Nee hoor. Ik vind een papieren agenda gewoon prettiger werken. Om dezelfde reden maak ik mijn aantekeningen met pen en papier (leuke bijkomstigheid: de kans dat ik dan automatisch onthoud wat er besproken is, is dan groter, zelfs al zou ik na afloop mijn aantekeningen weggooien). Maar ik heb heb geen printer. Ja, vanwege het milieu, maar ook omdat je in digitale documenten sneller kunt zoeken, en je bureau niet bedolven raakt onder papier. Kortom: ik kies niet automatisch voor digitaal of papier, maar ik kies wat (voor mij) in elke situatie het beste werkt.

‘Dat zie je ook terug in mijn ontwikkelwerk’

Dat zie je ook terug in mijn ontwikkelwerk: als een bijeenkomst of papieren lesmateriaal geschikter is dan e-learning dan zal ik je dat adviseren. Ik ga nooit zomaar blind aan de slag met het ontwikkelen van e-learning zonder eerst kritische vragen te stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.