Vier tips om het leerrendement van je online training te verhogen

keyboard-with-sphere-1438726-mVeel online trainingen worden alleen herzien op basis van feedback van deelnemers. En dat is jammer. Want weet de deelnemer wel wat hij mist en, vooral, hoe hij meer rendement uit de cursus had kunnen halen? Vaak valt er meer winst te behalen dan u zou denken.

Kijk eens kritisch naar uw online training met deze vier tips en laat uw deelnemers vanaf nu nòg meer leerrendement behalen:

  1. Balans tussen de trainingsonderdelen

Zijn de verschillende onderdelen van de training allemaal ongeveer even zwaar qua tijdsbesteding en diepgang? Een inleidend onderwerp kan best wat korter worden besproken dan onderwerpen die de kern raken, maar zorg dat de deelnemer niet verrast wordt door een onevenredig lang of ingewikkeld onderdeel.

  1. Balans tussen diepgang en bondigheid

Bij e-learning heeft u te maken met enerzijds de regels van het web, en anderzijds de regels voor goede leercontent. Teksten (en filmpjes) op het web moeten vooral niet te lang zijn, omdat de aandachtsspanne voor online content kort is. Maar ze moeten wel helder zijn en voldoende diepgang bieden om er echt iets van op te steken. Ook hier gaat het dus om balans. Let hierop bij het (her)schrijven van teksten. Kom snel to the point, maar zorg wel dat de inhoud ook echt iets toevoegt.

  1. Maak gebruik van de mogelijkheden

Maak gebruik van de vele mogelijkheden die de techniek biedt om de inhoud echt te laten leven. Het web biedt heel veel mogelijkheden die echt kunnen bijdragen aan de leeropbrengst. Denk aan video, animatie, interactie met andere gebruikers etc. Welke mogelijkheden zouden in uw training van toegevoegde waarde kunnen zijn?

  1. Zorg voor realistische verwachtingen bij de deelnemer

Een goed voorbereide deelnemer telt voor twee. Laat de deelnemer weten wat er komen gaat en hoeveel tijd hij hiermee kwijt zal zijn. Zo kan hij beter plannen en stapt hij met meer zelfvertrouwen de training in.

Benieuwd hoe het leerrendement van uw online training verhoogd kan worden? Vraag dan nu een advies op maat aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.